Skip to content

Ligging van Casa Beliche

De Algarve

De Algarve strekt zich uit over het hele zuiden van Portugal. De kustlijn, meer dan 200 km lang, is vele malen verkozen tot de mooiste van Europa.

West – Algarve met zijn gekende kliffen, Oost – Algarve met zijn langgerekte zandstranden en het Parque Natural de Ria Formosa. Dit park strekt zich uit van Faro tot Tavira. Het is een lagunegebied met zandbanken, dennenbossen, moerassen, zoetwatermeren, zoutpannen en talloze eilandjes die je enkel per boot kan bereiken. Je spot er o.a. flamingos, zeepaardjes, vele vogelsoorten en diverse flora.

Een paradijs met vele stranden , weg van het massatoerisme.

Moncarapacho

Centraal gelegen in de oost – Algarve. Een gezellig dorp, welke haar charme weet te behouden Het dorp telt enkele kruideniers, een grote supermarkt, apotheek, postkantoor, bank en restaurantjes. Dagdagelijks, behalve op zondag, is er een marktje waar je verse vis en groenten kan inkopen tussen de locals. Elke eerste zondag van de maand is er ook een grote markt waar de lokale handelaren en boeren hun produkten verkopen. Sluit je marktbezoek af met een maaltijd aan de vele bbq grills met een lekkere frango piri piri en een lokale vinho.

In de omgeving

Fuseta 4 km
Moncarapacho en Fuseta zijn fusie gemeenten. Fuseta is een charmant vissersdorp, gelegen ten zuiden van Moncarapachp en grenzend aan de Ria Formosa. In het hart van het dorp is er een gezellig dorpsplein met enkele cafeetjes, restaurants en lokale winkeltjes. Het is een mooie mix van locals, vissers en toeristen die gemoedelijk naast elkaar zitten te genieten. Fuseta staat ook bekend om de vele bbq restaurants langs de kade en de boulevard. Overal liggen de vers gevangen gambas, sardienen en vele vissoorten op je te wachten om op de grill gebakken te worden. Verser kun je je vis niet krijgen. Fuseta heeft 2 stranden; Praia Da Fuseta aan het einde van kade met zijn vissersbootjes en de gekende strandbar met restaurant Borda d’Agua. Een fijn plek voor gezinnen met kinderen omdat het strand lang en ondiep is. Ook is er een mogelijkheid tot watersporten / verhuur / lessen bij Kite Cultuur Algarve ( aan het eind van de kade ). Praia Ilha Da Fuseta: neem de ferryboot en laat je 5 min varen tot aan het strand met verschillende strandbarretjes. Je kan ook wandelen van dit strand tot 5 km verderop naar het eiland Ilha Da Armona

Faro 20 km
Hoofstad van de Algarve. Faro kent een markante geschiedenis en heeft een ommuurde oude binnenstad. Ook kent Faro een bruisend nachtleven en een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten.

Olhao 9 km
Voor eeuwig verbonden met de zee en de visserij. Een stadje met een labyrint van huizen met dakterrassen en minaretten, een web van witte kubussen waaraan het de bijnaam Cidade Cubista te danken heeft. Overdag gekend om zijn traditionele markthallen, s’avonds een levendige plek om er op uit te gaan.

Tavira 21 km
Voor velen zeker een bezoek / dagtrip waard . Doorheen de stad stroomt de rivier Gilao . deze kan je oversteken via de oude romeinse brug , waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in de stad . Tavira zit vol van culyurele en historische plekken , met een kenmerkende architectuur met de typische vierzijdige daken en deuren met vlechtwerk. In de zomer bruist het van de verschillende festivals , markten met handgemaakte produkten, kunst en lekkernijen .

Net zoals elders in de oost Algarve , kan je ook hier vertrekken met een bootje / ferry naar de prachtige eilandjes en het bekende strand Praia do Barril , bekend om zijn mooie strand en kerkhof voor oude ankers . Er is ook een museum en verscheidene restaurants en winkeltjes .

In de Binnenland Oost Algarve

Trek erop uit en doe een road trip. Verken pitoreske dorpjes, proef van de lokale lekkernijen, wandel tussen de kurkeikenbomen. Zeker het ontdekken waard: Sao Bras de Alportel, Loule, Alte, Estoi, Castro Marim, Villa Real, Monto Gordo, Odeleite, Alcoutim, Santa Luzia, Cabanas, Cacela Velha

Genieten in de Portugese Algarve?

Reserveer dan gelijk onze Casa!

Back To Top